Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učenik izboden nožem na školskom času

626dac04-7663-4959-9b0f-32fd481fd70d_mw1024_mh1024_s

Učenik Tehničke škole u Novom Pazaru nožem je izboden u učionici za vrijeme nastave.

Dječaka, koji je odmah prevezen u novopazarski zdravstveni centar, nožem je na času muzičkog povrijedio kolega iz razreda, javljaju beogradski mediji.

Incidentu je prethodila svađa kada je C.A. udario šamar A.E. (15), a on se zbog toga iznervirao pa nožem tri puta ubo svog školskog druga u vrat i leđa.

Povređeni učenik odmah je prebačen u novopazarsku bolnicu gdje su mu ljekari ukazuli pomoć i mladiću su konstatovane teške tjelesne povrede.

Učenik je hitno operisan u zdravstvenom centru i sada je u stabilnom stanju, rekao je danas Tanjug docent docent doktor Izet Tutić.

Vrbovali siromašne djevojke i slali ih u Austriju i Njemačku da se bave prostitucijom

Doktor je naveo da je šesnaestogodišnji pacijent primljen kao hitan slučaj, u stanju šoka, sa povredama koje su opasne po život.

Maloljetni napadač je odveden u policijsku stanicu gdje je uhapšen i sa krivičnom prijavom biće priveden tužiocu.

Oba učenika su 2001. godište. U školi je policija, koja vrši uviđaj i ispituje kako se dogodio incident.

Novopazarska javnost je zgrožena ovim događajem, a dr. Tutić, koji je dugogodičnji hirurg koji je spasio mnogo mladih života, ističe da su slučajevi sukoba i nasilja među mladima u Novom Pazaru u posljednje vrijeme učestali.

„Incidenca povređivanja mladih je sve veća i veća, pogotovo nakon početka školske godine ili za vrijeme vrelih ljetnjih dana u večernjim ili noćnim satima. Omladina je postala jako agresivna i ti mladi ljudi više svoju agresivnost ne ispoljavaju na viteški način već koriste hladno ili vatreno oružje. Najćešće nož, britvu ili skalpel“, rekao je dr. Tutić, dodavši da kao roditelj u takvim slučajevima ima maksimalnu želju da spasi mladi život i da je do sada imao stopostotni uspjeh.

U ulici Vuka Karadžića, gdje se nalaze osnovna, dvije srednje škole i zgrada univerziteta, prošlog mjeseca je u obližnejm kafiću izboden nožem takođe učenik Tehničke škole.