Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učiteljica priznala da je imala seks sa učenikom: Ja sam je..no čudovište

uciteljica

Bivša učiteljica iz prestižne škole u Sidneju suočava se s mogućnošću da će roditi u zatvoru kada joj ove sedmice bude izrečena kazna. Ova 34-godišnjakinja priznala je krivicu za pet optužbi spolnog odnosa s osobom pod njenom skrbi kada je radila u gimnaziji Sydney Grammar School 2016, piše Daily Mail.

Žena, koja se sastajala sa 17-godišnjom žrtvom u svom domu, učionici i školskoj ostavi, ranije je rekla sudu kako su oni bili u “obostranoj ljubavnoj vezi”. Sudija Paul Lakatos joj je rekao kako je kazna zatvora jedina prikladna, unatoč tome što je optužena trenutno u drugom stanju.

Tužiteljica Lara Gallagher izjavila je kako je odjel za zdravstvo obavijestio kako je zatvorski sistem u stanju pobrinuti se za ženinu trudnoću, te rođenje i brigu za dijete.

No, branitelj bivše nastavnice David McCallum opisao je te tvrdnje kao ‘preambiciozne’, te je dodao kako bi sud ipak trebao uzeti u obzir činjenicu da je njegova branjenica trudna. Dodao je kako se radi o posebnom slučaju zbog nove informacije “ima neki poremećaj koji će zahtijevati neku vrstu korektivnog tretmana” kada se rodi.

Na sudu se ranije čulo kako je ondašnja učiteljica mjesecima nakon što su prekinuli svoju seksualnu vezu bombardirala učenika SMS-ovima ispričavajući se, izjavljujući svoju ljubav i nazivajući samu sebe “je..no čudovište”.

Čak je poslala i jednu poruku u ime svog psa koji bi “volio reći zdravo i pitati kako si”. “Zna da je među nama gotovo, ali još mu je stalo do tebe. Nada se da nećeš predugo biti ljut te da možda možemo pričati prije nego što škola opet počne”, pisalo je u poruci.

Ženi će biti određena kazna ovog petka (2. februar).