Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udes u Istri: 32-godišnjak iz Srbije poginuo, djeca povrijeđena!

istra copy

Jedna je osoba poginula, a četvero ih je povrijeđeno, među kojima i dvoje malodobne djece, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak ujutro oko 1:30 sati dogodila na dionici Istarskog ipsilona, na vijaduktu Rogovići, izvijestila je istarska policija.

Škodom prešao na suprotnu traku

Prema podacima policije, nesreća se dogodila kada je 55-godišnjak iz Zagreba, upravljajući osobnim automobilom “škoda superb”, zagrebačkih registracija, u smjeru Kanfanara, iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotni kolnički trak i frontalno se sudario s vozilom “fiat stilo” srbijanskih nacionalnih oznaka u smjeru tunela Učka, a za čijim je upravljačem bio 32-godišnji državljanin Srbije.

nesrec487a-ipsilon

U silovitom udaru vozač “stila” preminuo je na mjestu nesreće, a vozač “škode”, suvozačica i dvoje malodobne djece iz “fiata stilo” povrijeđeni su te prevezeni u riječku bolnicu na Sušaku odnosno na Kantridu. Za izvlačenje suvozačice i dvoje male djece na zadnjem sjedištu vatrogasci su u cijelosti odrezali krov vozila.

Cesta bila zatvorena cijelu noć

Zbog uviđaja ove nesreće vijadukt Rogovići bio je zatvoren za sav promet od 1:30 do 6:10 sati, a promet je s ‘ipsilona’ preusmjeren na naplatne kućice s obje strane vijadukta.

Bila je to deseta saobraćajna nesreća u Istri ove godine, s isto toliko poginulih osoba, dok je prošle godine u istom razdoblju zabilježeno osam saobraćajnih nesreća s jedanaest poginulih osoba.