Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pronevjera novca

Uhapšen ambasador Azerbejdžana u BiH

Eldar Hasanov

“Tokom finansijskih provjera, došlo se do osnovane sumnje da velika suma budžetskih sredstava nije iskorištena u namijenjenu svrhu. Hasanov je pritvoren i osumnjičeni je u okviru istrage”, navodi se u saopštenju

Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana u BiH, uhapšen je danas u Azerbejdžanu, saopštila je tamošnja obavještajna služba.

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuje zvaničnik ministarstva spoljnih poslova Ferhad Mola, Hasanov je uhapšen u sklopu šire istrage koje se tiče pronevjere veće sume državnog novca.

“Uhapšen je ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldar Gasanov. On je optužen da je pronevjerio krupnu sumu budžetskih sredstava, kao i za druge prekršaje. Eldar Hasanov je priveden kao osumnjičeni u istrazi. Krivični postupak se nalazi u fazi istrage. Javnost će dobiti biti pravovremeno informisana o istrazi krivičnog slučaja“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se precizira da je osim ambasadora uhapšeno još nekoliko službenika tamošnjeg ministarstva spoljnih poslova, među kojima je Faiz Bagirov, čelnik konzularnog odjeljenja. Oni su osumnjičeni za pronevjeru i primanje mita i zadržani su u pritvoru.

“Tokom finansijskih provjera, došlo se do osnovane sumnje da velika suma budžetskih sredstava nije iskorištena u namijenjenu svrhu. Hasanov je pritvoren i osumnjičeni je u okviru istrage”, navodi se u saopštenju.