Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb

Uhapšen muškarac koji je tokom protesta reporterki Al Jazeere uzeo mikrofon

aljazzera novinarka screenshot (1)

Uhapšen je 33-godišnji muškarac koji je na Trgu bana Jelačića nakon završetka protesta, prišao reporterki i oteo joj mikrofon iz ruku, nakon čega se udaljio

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je tokom nedavnog protesta protiv Covid potvrda u Zagrebu reporterki Al Jazeere uzeo mikrofon usred javljanja uživo, i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi”, priopćeno je u ponedjeljak iz Policijske uprave zagrebačke.

Navodi se da je kriminalističkim istraživanjem utvrđen identitet muškarca, koji je u subotu, 20. novembra, oko 18 sati reporterki Al Jazeere Balkans, Nikolini Zavišić, uzeo mikrofon iz ruku tokom javljanja uživo s protesta na Trgu bana Jelačića protiv Covid mjera i potvrda.

Policija u saopćenju ne navodi redakciju ni ime novinarke.

Uhapšen je 33-godišnji muškarac koji je na Trgu bana Jelačića nakon završetka protesta, prišao reporterki i oteo joj mikrofon iz ruku, nakon čega se udaljio.

“Iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhapšen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena”, navodi policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu, prenosi Hina.