Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

radoičić priveden u tužilaštvo

Uhapšen organizator terorističkog napada na Kosovu

milan radoičić
Foto: Screenshot/Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u intervjuu za CNN rekao da je Radoičić na raspolaganju državnim organima

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije uhapsili su danas Milana Radoičića, kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, saopštio je MUP Srbije.

Radoičić je po sopstvenom priznanju bio organizator napada u mjestu Banjska na Kosovu. Tada je ubijen jedan kosovski policajac i trojica pripadnika naoružane Radoičićeve grupe. Uz krivičnu prijavu priveden je u Više javno tužilaštvo u Beogradu, javio je RTS

Tom prilikom izvršen je pretres stana i drugih prostorija u kojima je on boravio, saopštio je MUP.

Saslušanje je počelo. Pretpostavlja se da će Radoičić biti ispitan na okolnosti oružanog sukoba u Banjskoj, u kojem su poginule četiri osobe.

Preuzeo odgovornost

Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg su kosovske vlasti označile organizatorom oružanog napada na policiju u Banjskoj, u petak je preuzeo odgovornost za taj napad, saopštio je njegov advokat Goran Petronijević koji je na press konferenciji pročitao njegovo pismo za javnost.

„Ja, Milan Radoičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obavještavam javnost da sam zajedno sa sunarodnicima sa sjevera Kosova i Metohije dana 24. septembra došao na sjever Kosova i Metohije, u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda. Ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom”, stajalo je u pismu.

“O ovome nisam obavještavao nikoga, ni vlast Republike Srbije. Niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć. Jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpra Kurtijevom teror“, napisao je Radoičić u pismu koje je pročitao njegov advokat Goran Petronijević, a kojim je preuzeo odgovornost za događaje u selu Banjska.

Osoba s crne liste

Radoičić se takođe nalazi na crnoj listi SAD-a i Velike Britanije. A dovodi ga se i u vezu s ubistvom srpskog opozicionog političara na Kosovu Olivera Ivanovića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u intervjuu za CNN rekao da je Radoičić na raspolaganju državnim organima, kao i da će tužioci raditi svoj posao.