Uhapšen ubica studenta iz BiH, riječ je o zločinu iz strasti?

marko radovic kurir
Marko Radović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Goran A. (34) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, riječ je o transrodnoj osobi i navodno su žrtva i ubica bili u vezi, a da je zločin počinjen iz strasti.

On je osumnjičen da je sinoć u beogradskom naselju Zemun nanijeo više ubodnih rana dvadesetčetvorogodišnjem mladiću, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Osumnjičeni se potom udaljio u nepoznatom pravcu, ali je brzom i efikasnom akcijom policije pronađen i uhapšen. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsjetimo, student iz BiH Marko Radović (24) ubijen je noćas u Zemunu, ispred stana u kome je živio, u Ševinoj ulici. On je na tijelu imao veći broj ubodnih rana, najvjerovatnije od noža.

“Bio je divan mladić, četiri godine je iznajmljivao stan tu. Nije dovodio nikakvo sumnjivo društvo, a nisam ni čuo nikakvu svađu. Jutros je samo došla policija pa sam od njih saznao”, izjavio je za Kurir jedan od komšija.

Prema prvim informacijama ubistvu je najvjerovatnije prethodila svađa i tuča u stanu u kojem je on živio.