SAD

Uhapšena El Chapova supruga, suočava se sa teškim optužbama

Emma Coronel Aispuro (31) zadržana je u međunarodnoj zračnoj luci Dulles. Optužena je za sudjelovanje u distribuciji kokaina, amfetamina, heroina i marihuane

Supruga meksičkog kralja prodaje droge Joaquina “El Chapa” Guzmana uhapšana je u SAD-u zbog sumnje da je i sama trgovala drogom.

Emma Coronel Aispuro (31) zadržana je u međunarodnoj zračnoj luci Dulles. Optužena je za sudjelovanje u distribuciji kokaina, amfetamina, heroina i marihuane.

Guzman (63) služi doživotnu kaznu u New Yorku zbog trgovine drogom i pranja novca.

Tokom njegovog suđenja 2019. godine čuli su se šokantni izvještaji o njegovom životu, od drogiranja i silovanja djevojčica starih 13 godina do izvođenja hladnokrvnih ubistava, piše BBC.

Coronel Aispuro je osim za trgovinu drogom optužena i za organizaciju El Chapovog bijega iz zatvora u Meksiku 2015. godine kada su njegovi sinovi kupili zemljište pored zatvora i iskopali tunel do El Chapa.

Coronel Aispuro ima dvojno državljanstvo SAD-a i Meksika. Ona i El Chapo imaju dvoje djece, blizance. Skoro svakoga dana prisustvovala je suđenju u New Yorku.

“Suprug kojeg ja poznajem nije onaj kojega se prikazuje na suđenju. Ja se divim čovjeku kojeg sam upoznala i za kojeg sam se udala”, kazala je tada El Chapova supruga.