Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

Uhapšena trojica osumnjičenih za ubistvo Sulejmanovića, mladića iz BiH

jhonny sulejmanovic
Foto: Screenshot/leggo.it

Prema rekonstrukciji događaja, do ubistva je došlo nakon svađe koja se desila nekoliko sati prije. Predvodnik osvete bio je Roberto Ahmetović

Osumnjičeni za ubistvo Jhonnyja Sulejmanovića (18), nastanjenog u Torinu, a porijeklom iz Bosne i Hercegovine, uhapšeni su nakon višemjesečne potrage, saopštila je italijanska policija.

Istražna sutkinja Ileana Ramundo rekla je da je riječ o činu osvete, a trojica uhapšenih su već sprovedeni u istražni zatvor.

Kako prenose italijanski mediji, uhapšeni su Roberto Ahmetović (33), njegov brat Jagovar Ahmetović (38) Rubino Sulejmanović (38). Navodno, njih petorica su učestovovala u napadu, ali preostala dvojica još nisu uhapšena. Sve se desilo u noći između 26. i 27. aprila kada je ova petočlana grupa došla, razbila stakla na kombiju fiat dukato i počela da puca. Jhonny Sulejmanović je zajedno sa ženom spavao u kombiju. Ona je uspjela da pobjegne, a tri hica su Sulejmanovića pogodila u vitalne organe usljed čega je on preminuo na licu mjesta.

Prema rekonstrukciji događaja, do ubistva je došlo nakon svađe koja se desila nekoliko sati prije. Predvodnik osvete bio je Roberto Ahmetović, kojeg je samo par sati ranije Sulejmanović pretukao na ulici. Njihov fizički obračun je snimljen na nadzornim kamerama.

Nakon par sati, Ahmetović okuplja ljude i kreće u osvetu. Kako prenose italijanski mediji, riječ je o ubistvu sa predumišljajem jer je sama upotreba vatrenog oružja predstavljala jasnu namjeru.

Prije nego su napustili mjesto zločina, osumnjičeni su uzeli zlatni nakit i 4.000 eura koje je Sulejmanović držao u kombiju. Od suštinske važnosti za otkrivanje osumnjičenih bilo je svjedočenje Sulejmanovićeve žene koja je prepoznala napadače, kao i snimci nadzornih kamera.