Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"BILD"

Novo razočarenje: Ukidanje mjera u Njemačkoj moglo bi se čekati sedmicama

Merkel ljuta na ministra zdravstva zbog, kako su sitauciju s brzim testovima nazvali, “novog debakla”

Brzi testovi za koronu, koje je najavio njemački savezni ministar zdravstva Jens Spahn, neće biti dostupni tako brzo kako se očekivalo.

Njemački Bild objavio je kako u Njemačkoj neće biti dovoljno brzih testova prije aprila!

Tek će ih u aprilu biti dovoljno da se svaki građanin može redovno testirati.

Prema informacijama BILD-a, savezna Vlada sada planira preuzeti sve narudžbe za škole, vrtiće i općinske centre za testiranje.

Inače, savezna Vlada daje samo garancije za kupovinu – ali ni to još nije učinjeno. Do sada su na temelju garancija, savezne države mogle same naručiti brze testove.

Prema informacijama BILD-a, a prema Saveznom uredu, sedmična potreba za brzim testovima u Njemačkoj iznosi oko 43 miliona.

“I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. U cijeloj Evropi, u cijelom svijetu. Naravno najuspješniji su u Bosni i Hercegovini. Tamo niti je iko bolestan, niti iko umire, niti je iko u bolnicama, niti iko priča o tome, niti se iko vakciniše. To je to”, odgovorio je ironično Milanović na pitanje novinara, piše Dnevnik.hr.

BILD je, pozivajući se na svoje izvore, objavio kako je kancelarka Angela Merkel ljuta na ministra zdravstva zbog, kako su sitauciju s brzim testovima nazvali, “novog debakla”.

Jer, to znači samo jedno: Moguća ukidanja mjera povezana s brzim testovima odgodit će se, možda čak i sedmicama, piše Bild.