Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napad dronovima

Ukrajina uspješno napala sjedište Crnomorske flote na Krimu, i Rusi priznali

krim – napad – ss (1)

Rusija je izvijestila o novim napadima ukrajinskih dronova na mete pod kontrolom Rusije, što je, kako piše Reuters, još jedan dokaz o sposobnosti ukrajinske vojske da napada ruske snage koje se nalaze daleko od prve linije fronte

Ukrajina je jutros napala sjedište Crnomorske flote na Krimu! I, kako se čini, napad je bio uspješan, to su priznali i Rusi. Iz luke u Sevastopolju suklja crni dim, a napad je izveden dronom. Navodno su Rusi svim snagama pokušali srušiti bespilotnu letjelicu, ali njihovi pokušaji bili su uzaludni.

Guverner Sevastopolja Mikhail Ravožev potvrdio je napad, napisavši na Telegramu:

– Nažalost, dron nije oboren. Nismo uspjeli. Nije bilo žrtava!

Rusija je izvijestila o novim napadima ukrajinskih dronova na mete pod kontrolom Rusije, što je, kako piše Reuters, još jedan dokaz o sposobnosti ukrajinske vojske da napada ruske snage koje se nalaze daleko od prve linije fronte. U najnovijoj procjene zapadnih obavještajaca stoji da su Ukrajinci čak polovinu zračnih snaga Crnomorske flote učinili beskorisnima.

S druge strane, ruske agencije RIA i Tass, pozivajuće se na dužnosnike Krima, javljaju da je u petak navečer napadnuta meta u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima, te da su Rusi uspjeli srušiti čak šest bespilotnih letjelica. Također, pišu da je iznad najvećeg krimskog grada Sevastopolja srušen neodređeni broj dronova.