Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ni da, ni ne

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane se oglasilo o eksploziji u naftnom skladištu u ruskom Belgorodu

New Project – 2022-04-01T153348.615

Podsjećamo, rano jutros, čelnik Belgorodske regije Rusije Vjačeslav Gladkov rekao je da je u gradu Belgorodu, koji se nalazi u blizini granice s Ukrajinom, izbio veliki požar na skladištu nafte

Ukrajina se brani od ruske agresije na svom teritoriju i ne bi se trebala smatrati odgovornom za događaje koji se događaju na ruskom teritoriju, rekao je to Oleksandr Motuzyanyk, glasnogovornik ukrajinskog Ministarstva odbrane, na brifingu upitan je li Ukrajina umiješana u požare na naftnom skladištu u Belgorodu u Rusiji.

“Želim naglasiti da ukrajinska država od danas provodi odbrambenu operaciju za odbijanje ruske oružane agresije na teritorij Ukrajine. Ali to ne znači da Ukrajina treba biti odgovorna za sve pogrešne proračune i sve katastrofe, sve događaje koji se događaju u Ruskoj federaciji”, rekao je Motuzyanyk.

Dodao je da ovo nije prvi put da se takve optužbe iznose.

“Stoga, neću ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju”, rekao je Motuzyanyk.

Podsjećamo, rano jutros, čelnik Belgorodske regije Rusije Vjačeslav Gladkov rekao je da je u gradu Belgorodu, koji se nalazi u blizini granice s Ukrajinom, izbio veliki požar na skladištu nafte. Te da su tom prilikom ozlijeđena dva radnika.

Objavljeni su i snimci na kojim se vidi kako gori ogromno skladište nafte u tom ruskog gradu u blizini ukrajinske granice, kao i snimci na kojima se mogu vidjeti dva helikoptera dok u niskom letu ispaljuju rakete, nakon čega se vide jake eksplozije. No, autentičnost tih snimaka još uvijek nije potvrđena iz nezavisnih izvora, kao ni čije su letjelice u pitanju.