Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Ulica u kojoj je ruska ambasada dobit će ime po Karlovu

20/12/2016

Šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu saopćio je kako će ulica u kojoj se nalazi zgrada ruske ambasade u Ankari biti nazvana po imenu ruskog ambasadora Andreja Karlova koji je sinoć ubijen u atentatu tokom obraćanja na otvaranju izložbe fotografija u glavnom gradu Turske.

Ministri vanjskih poslova Rusije i Turske Sergej Lavrov i Mevlut Cavusoglu danas su se sastali u Moskvi, a pred početak bilateralnog susreta su organizirali zajedničku konferenciju za novinare.

“Najoštrije osuđujemo napad na vašeg ambasadora i našeg prijatelja i ambasadora Karlova. Ulici u kojoj se nalazi ruska ambasada ćemo dati ime Karlova i tako će njegovo ime ostati u Ankari i u našim srcima“, kazao je Cavusoglu.

Ističući kako turski narod kao i ruski žali zbog tog svirepog čina, Cavusoglu je kazao da je cilj tog napada bio narušavanje bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

“Moramo otkriti sve koji stoje iza tog izdajničkog i podlog terorističkog napada. To ćemo zajedno uspjeti“, kazao je Cavusoglu.

Komentari