Globus

kosovo

Umrla trudnica (24) koja je bila zaražena koornavirusom, beba spašena

09/04/2021
Foto: Ilustracija

„Došla je kod nas sa Covidom i u 34. sedmici morali smo da je operišemo jer je imala problema sa disanjem“, rekao je Ismailji i dodao da je beba dobrog zdravlja

Dvadesetčetvorogodišnja trudnica umrla je danas na intenzivnoj njezi Univerzitetskog kliničkog centra na Kosovu od posljedica Covida-19.

Koha saznaje da je preminula nakon nekoliko dana boravka u ovoj jedinici Univerzitetsko-kliničko bolničkog centra.

Direktor ginekološke klinike Jakup Ismailji rekao je Kohu da je trudnica u ovu kliniku otišla već zaražena koronavirusom i da su bili prinuđeni da je operišu zbog otežanog respiratornog stanja.

„Došla je kod nas sa Covidom i u 34. sedmici morali smo da je operišemo jer je imala problema sa disanjem“, rekao je Ismailji i dodao da je beba dobrog zdravlja.

Ismailji je objasnio da je trudnica odmah nakon rođenja prebačena na Sportsku kliniku, a zatim na odjeljenje intenzivne njege, gdje je i preminula.

Od početka pandemije, nekoliko trudnica i babica oboljelih od Covida 19 umrlo je na Kosovu, prenosi Kossev.

U međuvremenu, posljednji slučaj kada je majka umrla od virusa bio je 23. marta ove godine. Četrdesetjednogodišnja majka umrla je u Centralnoj jedinici intenzivne njege Univerzitetsko-kliničkog centra na Kosovu. Zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja izazvanog Covidom, bila je primorana da prerano rodi svoju bebu staru 31 sedmicu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.