Globus

Detalji likvidacije

Uspio izvući “tetejac”: Otkriven razlog ubistva vođe navijača Partizana?

04/11/2019

Da je sačekuša za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svjedoči drskost ubice, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima

Namjera Ljubomira Markovića zvanog Kića (37) da osnuje novu navijačku ekipu i tako “uzme” ljude ostalim crno-bijelim frakcijama bila je možda okidač da surovo bude likvidiran u petak uvečer, prenose mediji.

Formiranje nove grupe i borba za tribine mogli su da se vide na proteklim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

“Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju” navodi sagovornik blizak istrazi za medije.

– Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se “muljaju” razni poslovi, od obezbjeđenja do ostalih poslova, koji su sa druge strane zakona. Tokom vikenda ispitano je dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija.

Da je sačekuša za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svjedoči drskost ubice, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima.

– Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan – pojasnio je sagovornik u izjavi za medije.

– On je zabilježen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Kića ga je vjerovatno vidio krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi preko puta. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao još dva puta u glavu.

Oni koji su tog trenutka prolazili ulicom ili izlazili iz “balona” uspaničeno su se bacili na asfalt. To su uradili i zaposleni na pumpi, kao i u ovom sportskom objektu.

Marković je bio na mjestu mrtav. Uspio je da izvuče svoj “tetejac”, ali nije stigao da ga upotrijebi i pokuša da se odbrani. Kraj njega je ostala tašna sa sportskom opremom, pišu beogradski mediji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.