Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je doba paklenih vozača

Kako doći do “viršle” u Sarajevu: Blokirao raskrsnicu zbog odlaska u pekaru (VIDEO)

Screenshot 2019-11-04_12-56-33-302

Nesavjesnog vozača nije previše nasekiralo što je svojim potezom onemogućio vozače iz svoje trake da izađu na ulicu s prvenstvom prolaza

Vozač tamnoplavog «Golfa 5» parkirao se ispred semafora, upalio je sva četiri žmigavca te je nonšalantno prešao u pekaru «Has», koja se nalazi na raskrsnici Zagrebačke i Grbavičke ulice u Sarajevu.

Slučaj je zabilježio građanin-vozač, 1. novembra, malo poslije 18 sati.

Nesavjesnog vozača nije previše nasekiralo što je svojim potezom onemogućio vozače iz svoje trake da izađu na ulicu s prvenstvom prolaza, te otežao skretanje automobila iz Zagrebačke ulice.

On nije ni prvi, ni posljednji koji se tokom posljednjih godina bahati ulicama glavnog grada, trubi, psuje, skreće bez žmigavca, vozi pod dejstvom alkohola ili uzima prvenstvo prolaza pješacima, valjda smatrajući da ima legitimno pravo zadržati svoje ruralne običaje.

Ovaj slučaj nije sancionisan, a u kojem obimu je Sarajevo opterećeno slučajevima «nepropisnog parkiranja» govori i podatak da je samo tokom prvih devet mjeseci 2019. godine, MUP KS izdao 62.788 naloga za ovakvu vrstu prekršaja.