Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Uzbuna u Minhenu, 500 policajaca traga za sedmoricom terorista

01/01/2016

Željezničke stanice u Minhenu otvorene su na prvi dan nove godine, a vozovi normalno saobraćaju. No, iz policije upozoravaju da je i dalje na snazi upozorenje od potencijalnog terorističkog napada.

Isto tako navodi se da oko 500 policajaca u Minhenu traga sa sedam osoba koje se sumnjiče da su planirale samoubilački teroristički napad tokom novogodišnje noći.

Samo nekoliko sati prije nego što će Minhen ući u 2016, godinu policija je evakuisala glavnu željezničku stanicu i još jednu u njenoj blizini zbog prijetnje od terorističkog napada.

Joachim Hermman, bavarski ministar unutrašnjih poslova izjavio je da je strani prijateljski izvor upozorio njemačku obavještajnu službu da se sprema teroristčki napad u ponoć od strane pripadnika ISIS-a iz Iraka. Prema njegovim riječima pet do sedam bombaša samoubica planiralo je da se raznese na nekoliko različitih lokacija u Minhenu, uključujući i dvije željezničke stanice.

Bez obzira na upozorenje koje je policija izdala da se izbjegavaju masovni skupovi u novogodišnjoj noći na hiljade ljudi je 2016. godinu dočekalo na ulicama Minhena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.