Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb

Uzviknuo “Tuđman je zločinac”, pa dobio šakom u glavu

zagreb_tudjman

Nakon što je neko viknuo “Tuđman je zločinac”, došlo je do naguravanja među grupom okupljenih, a navodno je “pala” i šaka u glavu

Na ceremoniji otkrivanja spomenika bivšem predsjedniku Franji Tuđmanu u Zagrebu, kojem je prisustvovao i državni vrh, dogodio se incident, piše N1.

Nakon što je netko viknuo “Tuđman je zločinac”, došlo je do naguravanja među grupom okupljenih, a navodno je “pala” i šaka u glavu.

U zagrebačkoj policiji za N1 potvrdili su da su na ovoj svečanosti dva puta postupali zbog narušavanja javnog reda i mira i to prvi put u 15 sati, kada je prekršaj napravio muškarac rođen 1957., a koji se još nalazi na ispitivanju u policijskoj postaji.

Drugi put policija je postupila u 16 sati, kad je došlo i do fizičkog obračuna. U policiji kažu da je muškarac rođen 1959. godine trenutno u KBC-u Zagreb, a da u ovom slučaju još traje utvrđivanje činjenica odnosno da se tek treba rasvjetliti što se dogodilo.

Kako piše Index, radi se o Zoranu Ercegu, javnosti poznatom kao splitskom ratnom veteranu i humanitarnom aktivistu koji je u vrijeme šatoraškog prosvjeda u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od rijetkih koji su se usudili glasno progovoriti protiv šatoraša.

Erceg je danas na livadu kod koncertne dvorane Lisinski, na kojoj je otkriven spomenik Franji Tuđmanu, došao u žutom prsluku kakve nose protestanti koji se u Francuskoj već mjesec dana bune protiv reformi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Nakon što je viknuo “Tuđman zločinac”, Erceg je napadnut. Došlo je i do naguravanja, pri čemu su intervenirali zaštitari i policija.