Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Val vrućine u Indiji odnio više od 430 života

25/05/2015

Više od 430 osoba poginulo je u dvije države na jugu Indije nakon nekoliko dana vala vrućina tokom kojeg se temperatura približila 50 stepenu Celzija, objavile su vlasti u ponedjeljak.

Moglo bi biti i više poginulih, upozorile su vlasti, jer podaci iz države Telangane još nisu pristigli dok termometar ne pokazuje pad temperature.

Vrućina hara već nekoliko dana u Indiji, uključujući glavni grad New Delhi gdje se temperatura bliži 45 stepeni te izaziva prekid struje, ali najviše su pogođene susjedne države Telangana i Andhra Pradesh.

U Andhra Pradeshu vlasti zahtijevaju od stanovništva da ne radi dugo na suncu, nakon što je 246 osoba umrlo od vrućine prošle sedmice.

-Većina žrtava bila je izložena direktno suncu, imala je više od 50 godina i dolazila je iz radničke klase – kazao je Tulsi Rani, visoki dužnosnik za upravljanje prirodnim katastrofama u državi Andhra Pradesh.

U Telangani poginulo je 188 osoba, većina polovinom prošle sedmice, ali podaci, koji još moraju biti potvrđeni, nastavljaju rasti, kazao je D. Vani, dužnosnik jedinice za upravljanje katastrofama te države.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.