Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šokantni detalji

Vanjin otac direktno komunicirao sa njenim ubicom, poznato šta im je bio cilj

Foto: Screenshot

Tužilac Gavril Bubevski je rekao da je djevojčica oteta na ulazu u zgradu

Motiv ubistva tinejdžerke Vanje iz Skoplja je bio novac, ono što je strašnije u ubistvu je to što je u slučaj umiješan i njen otac. Kako prenosi Večer, on je komunicirao sa glavnim osumnjičenim za njenu otmicu, a potom i ubistvo, a u pitanju je Ljupčo Palevski Palčo.

Prema informacijama policije, Vanjina majka je prodala stan i upravo su sredstva od tog stana bila motiv za iznudu.

Tužilac Gavril Bubevski je rekao da je djevojčica oteta na ulazu u zgradu.

Otac kidnapovane i ubijene 14-godišnje djevojčice podijelio je sa ubicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizovana grupa koju je predvodio Palevski mogla da iznudi novac od majke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski. Vanja je oteta vozilom nestalog, a potom i ubijenog Pančea Žižovskog koji je bio u nerazjašnjenoj vezi sa jednim od petorice osumnjičenih, navodi Večer.

„Upravo tim vozilom je maloljetnica odvedena nakon što je, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podijelio informaciju o danu i vremenu njenog izlaska iz kuće“, rekao je ministar Spasovski.

Organizator ubistva Palevski, kojeg je ministar nazvao monstrumom, bio je taj koji ju je upucao.

„Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra ubio tinejdžerku iz pištolja, negdje oko 10 sati, uplašio se dokaza koje je policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog krivičnog djela. Mogu da obećam da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo“, rekao je ministar Spasovski.

Primarni javni tužilac Skopskog javnog tužilaštva Gavril Bubevski objasnio je da je, prema izjavama privedenih, organizovana grupa odlučila da ubije djevojčicu, a potom od majke traži novac. Tačno vrijeme ubistva biće poznato nakon što stignu rezultati obdukcije, koja je jučer završena.