Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na zahtijev Rusije

14/04/2018

Vijeće sigurnosti UN-a danas će održati vanrednu sjednicu na ruski zahtjev, nakon zračnih udara po Siriji pod američkim vodstvom.

Moskva je osudila napad na svoju saveznicu od SAD-a, Britanije i Francuske. Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je to “činom agresije” koji će samo pogoršati humanitarnu krizu u Siriji.

Vijeće sigurnosti održalo je vanredne sjednice u prošloj sedmici zbog sumnjivog napada otrovnim gasom na grad Douma pod pobunjeničkom kontrolom u blizini Damaska.

Američki predsjednik Donald Trump i njegovi britanski i francuski saveznici tvrde da su napadi bili neophodni da se odvrati Sirija od korištenja hemijskog oružja. Rusija tvrdi kako nema nikakvih dokaza da je hemijsko oružje korišteno.

Istražni tim Organizacije za zabranu hemijskog oružja danas je stigao u Siriju kaio bi istražio te suprotstavljene navode, prenosi Associated Press.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.