Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki neredi u Skoplju, demonstranti upali u ured predsjednika Ivanova (VIDEO)

makedonija

Demonstranti su večeras u Skoplju upali u ured predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova, iz koje iznose namještaj, zajedno sa ostalim inventarom i dokumentacijom, i pale ispred zgrade.

Više hiljada opozicionih pristalica okupilo se u centru Skoplja zahtijevajući ostavku predsjednika Ivanova zbog njegove odluke da abolira odgovorne za aferu “Prisluškivanje” bez sprovođenja postupka.

Demonstranti su prije upada u Narodnu kancelariju bacali jaja, petarde i flaše na prozore kancelarije i palili fotografije predsjednika Makedonije.

Mediji izvještavaju da ima i povrijeđenih nakon što su demonstranti pokušali da probiju kordon policije i upute se ka sjedištu vladajućeg VMRO-DPMNE.

Pristalice te stranke okupile su se ispred sjedišta opozicionog SDSM-a, izražavajući nezadovoljstvo što je Ivanov abolirao i članove opozicije.

Policija je uhapsila nekoliko demonstranata. U sukobu sa policijom povrijeđeno je nekoliko građana nakon što su pokušali da probiju policijski kordon.

Među povrijeđenima je novinar portala “Plus info” Goran Naumovski, koji je pendrekom udaren u glavu, javili su skopski mediji.