Globus

hrvatska

Velika oluja pogodila Slavonski Brod: “Ovako nešto još nismo vidjeli”

21/06/2019

Bio sam na Korzu kad je krenulo strašno puhati, a kad je počela tuča svi su se sakrili. U 15 minuta je sve poplavilo. Još nikad nisam vidio da je kod nas poplavilo na Trgu, kaže čitatelj 24sata

Područje grada Slavonskog Broda pogodilo je danas oko 12.30 snažno nevrijeme praćeno kišom i tučom. U vrlo kratkom vremenu na grad i okolicu sručilo se toliko kiše da je voda u potocima tekla gradskim ulicama i slijevala se niz fasade.

Neki vozači koji su se zatekli na prometnicama u gradu zaustavljali su svoje automobile ispod nadvožnjaka i čekali da prođe tuča.

– Počelo je oko pola dva i trajalo je do sada. Bilo je strašno vruće i odjednom se nebo otvorilo. Nisam to još nikad vidio, rekao nam je Marko Labuđak iz Slavonskog Broda.

– Bio sam na Korzu kad je krenulo strašno puhati, a kad je počela tuča svi su se sakrili. U 15 minuta je sve poplavilo. Još nikad nisam vidio da je kod nas poplavilo na Trgu. Oluja je polomila nekoliko suncobrana i stolica. Baš smo svi u šoku, rekao je čitatelj 24sata iz Slavonskog Broda.

Snažan vjetar doslovce je “šetao” stolice po glavnom gradskom Trgu Ivane Brlić Mažuranić.

– Leda ima još po cesti nekoliko centimetara. Sve skupa je trajalo 20 minuta ali smo svi pobjegli unutra. Nisi mogao vani stajati. Strašno je počelo puhati. Ne pamtim ovakvo vrijeme, rekao je Miroslav Duspara.

Voda je poplavila garaže u gradskom naselju Slavonija 1. Kako je izvijestio centar 112, po gradu ima polomljenih grana, a u mjestu Sibinj, 10-ak kilometara od Slavonskog Broda, na cestu je pao rasvjetni stub.

Osim u Brodu, kiše i grmljavine bilo je i u okolici Nove Gradiške i Požege.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.