Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stožer civilne zaštite

Veliki broj novozaraženih u Hrvatskoj, ministar kaže da je to zbog turista i svadbi u BiH

Zagreb: Andrej Plenković sastao se s članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite
06.07.2020., Zagreb - Clanovi Vlade RH sastali su se u Banskim dvorima s clanovima Stozera za sprijecavanje sirenja koronavirusa. Ministar zdravstva Vili Beros Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na 179. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj detektirano je 265 novozaraženih

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je na konferenciji za medije kako je u Republici Hrvatskoj u protekla 24 sata koronavirusom zaraženo 265 osoba, a još jedna osoba je preminula, javlja Anadolu Agency (AA).

Na 179. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj detektirano je 265 novozaraženih, s tim da je u posljednja 24 sata obavljeno 1.647 testiranja, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Prosječna dob oboljelih je 35,2 godine, a preko 50 posto detektiranih, točnije njih 137 dolazi iz samoizolacije, što je značajno, ocijenio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš, dodavši da to potvrđuje dobar rad epidemiologa.

Trenutno je 6.446 osoba u samoizolaciji.

Preminula je jedna ženska osoba u Kliničkoj bolnici u Vinkovcima, 31. godište i imala je značajne komorbiditete. Dosad je u Hrvatskoj ukupno 169 preminulih.

U proteklih 24 sata je 11 novih hospitaliziranih, a 135 ih je ukupno, s tim da ih je 12 na respiratoru.

Aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 1.842.

Porast broja zaraženih posljedica je činjenice da je Hrvatska bila otvorena turizmu, kazao je ministar Beroš, a za dio slučajeva Stožer je detektirao izvorište u velikim svadbenim salonima u susjednoj BiH na kojima se okuplja dio stanovništva dalmatinskog zaleđa.