Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevijeme u španiji

Više mrtvih u strašnoj oluji, tijela pronađena u automobilu i liftu. Dvoje stradalo u bujici

španija poplave
Foto: Screenshot/Twitter

U sjeveroistočnoj Španijij su tokom vikenda umrla dvojica muškaraca u dobi od 31 i 34 godine nakon utapanja u vodenoj bujici za vrijeme uspinjanja

U snažnim olujama koje su za vikend pogodile Španiju poginule su najmanje četiri osobe, objavile su lokalne vlasti. U Toledu, pokrajini južno od Madrida, danas su pronađena tijela dvojice muškaraca, izvijestila je vlada regije Castille-La Manche.

Jedna od žrtava smrtno je stradala u vozilu, a druga je pronađena mrtva u liftu garaže.

Dvoje odnijela bujica

U sjeveroistočnoj Španiji su tokom vikenda umrla dvojica muškaraca u dobi od 31 i 34 godine nakon utapanja u vodenoj bujici za vrijeme uspinjanja. Istodobno traje potraga za muškarcem koji je u nedjelju navečer sa suprugom i dvoje djece putovao madridskom regijom.

Njihovo su vozilo odnijele vode rijeke Alberche, koja se izlila iz korita. Supruga, kći i sin uspjeli su se spasiti.

Kolaps u saobraćaju

Španiju su tokom vikenda pogodile snažne oluje praćene jakim vjetrovima, obilnom kišom, munjama i tučom. Zbog nevremena su odgođeni letovi, a obustavljen je i željeznički promet te su stotine putnika ostale na željezničkim stanicama u Madridu, Malagi i ostalim gradovima.

Zatvorene su mnoge prometnice, ulice i parkovi, poplavljene su brojne kuće i garaže, oštećene su mnoge fasade i iščupano je drveće.