Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neredi na protestima

Više povrijeđenih tokom intervencije policije pred Skupštinom Srbije

policija bg protesti (1)

U ulicama oko Skupštine Srbije i dalje su prisutni demonstranti koji bacaju petarde i baklje

Više osoba je povrijeđeno tokom policijske intervencije na večerašnjim protestima u Beogradu, kada su demonstranti pokušali ući u zgradu Skupštine Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekoliko hiljada građana okupilo se i danas ispred Skupštine Srbije, predvođeni liderima opozicionog Saveza za Srbiju, kako bi iskazali nezadovoljstvo protiv vlasti.
Novinar AA javlja da su demonstranti oko 20.30 sati srušili ogradu ispred Skupštine Srbije, zatim pokušali ući unutra, no policija je intervenisala suzavcem i spriječila njihov ulazak. Tokom intervencije više učesnika protesta je povrijeđeno, a dežurne ljekarske ekipe su im pružile prvu pomoć.

U ulicama oko Skupštine Srbije i dalje su prisutni demonstranti koji bacaju petarde i baklje. U međuvremenu, ispred zgrade Skupštine stigli su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Srbije (SAJ).

Tokom protesta, danas ranije napadnut je i povrijeđen srbijanski glumac i predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je zadobio povrede u predjelu glave.
Podsjećamo, građani su sa opozicionim liderima SZS krenuli sa platoa kod Filozofskog fakulteta, kako bi došli ispred platoa Skupštine Srbije.

Kao i juče, oni su sada okupljeni ispred Skupštine Srbije, ali je plato oko parlamenta ograđen, a samu zgradu čuvaju pripadnici policije.

Povod za jučerašnji protest bila je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ponovo biti uveden policijski čas zbog koronavirusa. Tokom jučerašnjih protesta privedene su 23 osobe, a povređena su i 43 policajca.

Vučić je danas kazao da najvjerovatnije ipak neće biti policijskog časa, ali su se građani okupili.

Saobraćaj je obustavljen u mnogim ulicama u centru Beograda.