Globus

placido domingo

Više žena optužilo slavnog operskog pjevača za seksualno uznemiravanje

09/09/2019

U saopštenju se navodi da je istraga pokrenuta nakon što je AP objavio dvije vijesti u kojima je više žena optužilo opersku legendu za seksualno zlostavljanje i drugo neprikladno ponašanje

Američko udruženje muzičkih umjetnika (AGMA), koje zastupa operske izvođače i osoblje, pokrenulo je istragu protiv čuvenog operskog pjevača Placida Dominga o seksualnom uznemiravanju.

Iz Udruženja je saopšteno da nisu sigurni u rezultate istrage operskih kompanija.

U saopštenju se navodi da je istraga pokrenuta nakon što je AP objavio dvije vijesti u kojima je više žena optužilo opersku legendu za seksualno zlostavljanje i drugo neprikladno ponašanje.

Udruženje je poslalo elektronsku poruku svojim članovima u kojoju se navodi da je od kompanija koje zapošljavaju sedamdesetosmogodišnjeg pjevača zatražilo da sprovedu kompletnu istragu o optužbama.

Iz Udruženja ističu da komapnije nisu bile spremne ili nisu imale mogućnost da dostave uvjerenja o obimu i vremenu istrage, kao ni o tome da će objaviti rezultate ili o njima na bilo koji način obavijestiti ovo udruženje.

Opera u Los Angelesu, u kojoj Domingo vrši funkciju generalnog direktora od 2003. godine, angažovala je spoljnog savjetnika za sprovođenje istrage, ali je odbila da otkrije bilo kakve detalje o načinu njenog sprovođenja, kao i to da li će rezultati biti objavljeni.

U poruci Udruženja dodaje se da će istragu sprovesti tužilac Bruce Maffeo.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.