Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Placido Domingo

Slavnog opernog pjevača policija povezuje sa zločinačkom grupom

New Project (19)

Na jednoj od snimaka navodno se može čuti kako ushićena Mendy zove navodnog vođu kriminalne grupe Juana Percowicza i govori mu da se “dogovorila s Placidom”

Argentinsko državno tužilaštvo povezalo je opernog pjevača Placida Dominga sa zločinačkom grupom iz Buenos Airesa koja je služila kao paravan za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja te drugih zločina.

Argentinska policija prošle je sedmice izvela 50 racija te uhapsila 19 osoba. Zločinačka je grupa djelovala pod imenom Škola za jogu Buenos Aires, piše NPR. Južnoamerički mediji objavili su zvučne zapise na kojima se navodno može čuti kako Domingo i članovi zločinačke organizacije kuju raznorazne planove, no nije otkriveno kada su snimke nastale.

Dominga je u posljednje tri godine više od 20 žena optužilo za neprimjereno ponašanje, zbog čega je njujorška Metropolitan Opera prestala profesionalno sarađivati s njim, a zbog istih optužbi je napustio i mjesto izvršnog direktora opere u Los Angelesu.

Tužitelji tvrde da se na jednoj snimci navodno može čuti kako Domingo i žena poznata kao Mendy dogovaraju susret seksualne prirode. Muškarac, za kojeg tužitelji kažu da je Domingo, na toj snimci govori kako će s jedne večere otići bez obavještavanja svojih agenata i drugih predstavnika o odlasku te se s njome sastati.

Na jednoj od snimaka navodno se može čuti kako ushićena Mendy zove navodnog vođu kriminalne grupe Juana Percowicza i govori mu da se “dogovorila s Placidom”.

Domingo, 81-godišnji rođeni Španac, nekada je bio jedna od najvećih zvijezda opere. Između ostaloga, svjetsku mu je slavu donijelo članstvo u grupi Tri tenora, u kojoj su još bili Luciano Pavarotti i Jose Carreras.

Uprkos tome što je više puta optužen za seksualno zlostavljanje, Domingo je tokom posljednjih nekoliko mjeseci nastupao po Evropi, Latinskoj Americi i Bliskom istoku. U razgovoru za Deutsche Welle koji je objavljen u januaru 2021. godine odbio se očitovati o optužbama s kojima se suočio tokom godina.