Haos u Hrvatskoj

Vjetar u Zagrebu puše 70 km/h i ruši stabla, policija upozorava: “Ne izlazite napolje” (FOTO)

zagreb

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat

Jak vjetar koji od jučer puše na području Zagreba rušio je stabla, reklame, suncobrane tokom cijele noći, čupao krovove, a ne posustaje ni jutros. Zagrebačke ulice pune su odlomljenih grana. Javni prevoz kasni ili ne vozi.

Ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od jučer imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na cestama. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti. Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija diljem Zagreba, doznaje se od zagrebačkih vatrogasaca, a pozivi su sa još 50-tak adresa.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina padavina.

Civilna zaštita objavila je putem Twittera da je Županijski centar 112 Zagreb do 7:15 sati u ponedjeljak zabilježio je 240 intervencija operativnih službi. Dvije su osobe povrijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra – pješak na Trgu bana Josipa Jelačića i ženska osoba na koju je pala grana na Črnomercu.