Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

intellias

Vodeća ukrajinska firma napušta Srbiju i prelazi u Hrvatsku

intellias

“Odlučili smo zatvoriti srpski ured i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću podršku od strane srpskih vlasti pa je Intellias odlučio preseliti svoj razvojni centar u Hrvatsku”, objavili su

Vodeća ukrajinska IT kompanija Intellias objavila je na Facebooku da odustaje od otvaranja razvojnog centra u Srbiji i da će ga umjesto toga otvoriti u Zagrebu.

U nastavku prenosimo njihovu objavu:

“Odlučili smo zatvoriti srpski ured i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću podršku od strane srpskih vlasti pa je Intellias odlučio preseliti svoj razvojni centar u Hrvatsku. Novi ured firme nalazit će se u Zagrebu.

Odabrali smo Hrvatsku zbog njene dosljedne proukrajinske pozicije – pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskim avionima.”

Vrlo nam je važno kako druge države reaguju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbjeglicama. Hrvatski dobrovoljci otišli su u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. S obzirom na sve ove faktore, donijeli smo brzu odluku da preselimo Intelliasov ured u Zagreb”, kaže izvršni direktor i suosnivač Intelliasa Vitalij Sedler.

“Osim toga, Hrvatska ima jaku IT zajednicu. U zemlji postoji više od 60.000 IT stručnjaka. Uvjereni smo da ćemo zajedno moći našim kupcima ponuditi najkvalitetnija tehnološka rješenja.

Također se brinemo o sigurnosti naših stručnjaka koji su trenutno u Ukrajini ili odlaze u inostranstvo. Vrlo brzo ćemo vam reći sve o tome, a za sada – Slava Oružanim snagama Ukrajine! Slava Ukrajini!”, objavili su.