hrvatska

Vojska počela sa postavljanjem velikih šatora u Zagrebu

Hrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB Dubrava
14..11.2021. Zagreb - Na temelju odluke ministra obrane i zapovijedi nacelnika Glavnog stozera OS RH, a sukladno zahtjevu Ministarstva zdravstva, pripadnici Zapovjednistva za potporu Hrvatske vojske zapoceli su s postavljanjem samoodrzivog ekspedicijskog kampa na području Klinicke bolnice Dubrava u Zagrebu

Ministar odbrane Mario Banožić rekao je da vojska od početka pandemije virusa korona pomaže civilnim institucijama i građanima Hrvatske kroz razne oblike podrške

Hrvatska vojska započela je danas postavljanje šatora za smještaj pacijenata ispred Kliničke bolnice “Dubrava” u Zagrebu.

“Riječ je o samoodrživom ekspedicionom kampu sa 25 grijanih šatora opremljenih sa 200 kreveta za smještaj pacijenata”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

Ministar odbrane Mario Banožić rekao je da vojska od početka pandemije virusa korona pomaže civilnim institucijama i građanima Hrvatske kroz razne oblike podrške.

Vojska je od marta 2020. godine do danas pružala pomoć zdravstvenim i civilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih.