"uz popust"

Vojska Srbije predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji

vucic (1)

Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i “značajno bolja situacija” u državnom budžetu

Vojska Srbije u subotu je predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji, a ceremoniji na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda nazočio je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da su tom nabavom “značajno pojačane performanse i kapaciteti VS”.

Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i “značajno bolja situacija” u državnom budžetu, a kupljeni su “uz znatan popust i olakšice” koje je Srbiji dala ruska strana, prenosi Hina.

Zahvalivši “ruskim prijateljima”, Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim evropskim i ruskim helikopterima koje mnogi nazivaju “vražjim kočijama”, ali je naglasio kako će te letjelice služiti kao čuvari Srbije.

“Kada pogledate kako strojevi izgledaju jasno vam je zašto za njih kažu da su strah i trepet i zašto ih neki nazivaju ‘vražjim kočijama’. Za nas su oni čuvari naše zemlje i neba”, istaknuo je Vučić.

Rusija je helikopetere isporučila nekoliko mjeseci prije roka, a u Beograd su dopremljeni teretnim avionima ruske vojske dva dana uoči sastanka predsjednika Srbije Aleksandara Vučića s ruskim šefom države Vladimirom Putinom u Sočiju.