Globus

tajland

Voz udario u autobus koji je vozio radnike, najmanje 20 mrtvih (FOTO)

11/10/2020

Nesreća se dogodila nedaleko od željezničke postaje Khlong Kwaeng Klan u pokrajini Chachoengsao, 63 kilometra istočno od Bangkoka

Autobus se sudario s vozom u centralnom Tajlandu u nedjelju ujutro i pritom je poginulo najmanje 20 ljudi, a tridesetak je ozlijeđeno, rekli su dužnosnici.

Nesreća se dogodila nedaleko od željezničke postaje Khlong Kwaeng Klan u pokrajini Chachoengsao, 63 kilometra istočno od Bangkoka, izjavio je guverner te pokrajine Maitree Tritilanon.

Tajlandska policija je priopćila da su putnici u autobusu bili na putu prema budističkom hramu u Chachoengsaou kako bi obilježili kraj vasse, razdoblja sezone monsuna u Aziji.

Autobus u kojem je bilo šezdesetak fabričkih radnika prelazio je je željezničku prugu kada se u njega zaletio teretni voz. Na snimkama s mjesta nesreće vidi se teško oštećeni prevrnuti autobus i predmeti razbacani duž željezničke pruge. Spasilačke ekipe tražile su dizalicu kako bi mogle podići autobus.

Na Tajlandu su česte prometne nesreće, a loši sigurnosni standardi i gužve na cestama smatraju se ključnim čimbenicima. U izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za 2018. godinu navodi se da je Tajland imao drugu najveću stopu smrtnosti u prometu na svijetu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.