Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Vozač “autobusa smrti” kojeg je prepolovio voz ispričao svoju stranu priče

autobus smrti

Posljednja žrtva preminula je danas, kada joj se pogoršalo stanje u noći između 1. i 2. januara

Vozač “Niš ekspresovog” autobusa smrti M.Z. (31) u kojem je nakon sudara s vozom na prijelazu u Donjem Međurovu poginulo sedam, a ozlijeđeno još 32 putnika, salušan je u Osnovnom javnom tužiteljstvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana, saznaje “Blic”.

Prema neslužbenim saznanjima, vozač se branio da je postupio po pravilima prometa – da je stao ispred pružnog prijelaza i pogledao lijevo i desno kako bi se uvjerio ide li voz. Navodno je tek tada krenuo prelaziti pružni prijelaz, ali je iznenada stigao voz.

Međutim, prema saznanjima Blica, izjavu vozača jasno demantira snimka sa kamere iz autobusa na kojoj se vidi da u trenutku prelaska preko tražnica nije pogledao ni lijevo ni desno, već samo pravo.

Vozač se sumnjiči da je počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Vozač je bio i sam teško ozlijeđen u sudaru zbog čega je jedno vrijeme bio i na intenzivnoj njezi Klinike za anesteziju, ali se oporavio i 31. decembra je otpušten iz bolnice pa je odmah u pratnji policije priveden na saslušanje.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći prije desetak dana putnički voz sudario se sa punim autobusom oko 7.30 sati i prepolovilo ga. Na licu mjesta poginulo je tri osobe, među kojima je jedno dijete, a u toku dana još dvije. U danima koji su uslijedili, još dvije osobe izgubile su životnu bitku. Posljednja žrtva preminula je danas, kada joj se pogoršalo stanje u noći između 1. i 2. januara.