Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozač izgorio u kamionu nakon što je sletio s ceste (FOTO)

nesreca-kamion-2
Foto: ŠibenikIN

Vozač šlepera MAN krapinskih registracija, čiji identitet još nije utvrđen, izgorio je u kamionu sinoć nakon što je sletio sa puta na rotoru kod Kapele u Šibeniku.

Kako se saznaje u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj policija je nakon uviđaja utvrdila da je šleper s puta izletio zbog neprilagođene brzine te je lijevim točkovima prešao preko uzdignutog betonskog saobraćajnog ostrva gdje je oborio saobraćajni znak.

Nakon toga prelazi preko srednjeg zemljano – travnatog uzdignutog dijela kružnog toka, gdje obara dvije ploče za usmjeravanje saobraćaja.

nesreca-kamion-3

Zatim je nastavio vožnju i desnim točkovima prešao preko uzdignutog betonskog saobraćajnog ostrva i nastavio se kretati suprotnom trakom, a potom je oborio stub javne rasvjete, probio metalnu ogradu i izletio s puta na kameno-zemljanu površinu gdje se zapalio.

Kamion su gasili vatrogasci iz JVP-a Vodice, te DVD-ova Tisno i Pirovac.

Požar, koji je zahvatio kabinu i veći dio teretnog prostora, vatrogasci su gasili skoro tri sata. Nakon što je ugašena požar, na mjestu vozača pronađena je izgorjela osoba koja još uvijek nije identifikovana.

nesreca-kamion-1

Jadranska magistrala bila je zatvorena za saobraćaj, a u potpunosti je otvorena u 4.35 sati.