Globus

odmorište u hrvatskoj

Vozač kamiona otkrio uzrok nesreće u kojoj su život izgubile dvije djevojčice

07/06/2019

Pri udaru su oštećena dva automobila, jedan bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, drugi slavonskobrodskih

Dvije su osobe poginule, a dvije su ozlijeđene u naletu kamiona na grupu ljudi na odmorištu autoceste između Novske i Okučana u Hrvatskoj, potvrdila je sisačko-moslavačka policija.

Policijski uviđaj na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca na Autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac još uvijek traje. Prizor na mjestu nesreće stravičan je, a policija je trakom ogradila široki prostor oko mjesta tragedije.

Uviđajem na mjestu tragedije koordinira zamjenik županijskog državnog odvjetnika Mario Miletić. On je u izjavi potvrdio smrt dviju djevojčica.

– U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradale dvije djevojčice u dobi od 14 godina, a teško su i po život opasno ozlijeđene dvije punoljetne ženske osobe. One nemaju veze s ovom grupom već su tu stajale jer izašle iz drugog vozila, rekao je Miletić.

Jutarnji list saznaje da je vozač kamiona policiji rekao da nije imao nikakvih problema s vozilom do trenutka kada je stigao do benzinske pumpe. Skrenuo je na odmorište kako bi natočio gorivo i u trenucima dok se približavao pumpi, prema njegovim riječima, otkazale su mu kočnice. Tada je s kamionom pokupio suncobrane, ali i djecu koju su izlazila iz minibusa…

Prema prvim informacijama, umor nije kumovao nesreći jer je vozač navodno odmorio, odnosno spavao na odmorištu u Županji te je na put krenuo nešto više od sat vremena prije nesreće.

Kako se može vidjeti na licu mjesta, kamion je ušao na odmorište, nije se zaustavio već je produžio desno od kafića i supermarketa koji se nalaze u kompleksu odmorišta. Očigledno je da je u tom trenutku došlo do naleta kamiona na grupu ljudi.

Pri udaru su oštećena dva automobila, jedan bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, drugi slavonskobrodskih. Tu i je minibus brodskih tablica iz kojeg su nesretna djeca izlazila kada je na njih naletio kamion.

Kamion ni tu nije stao nego je produžio još 30-40 metara, sletio s puta na livadu, porušio nekoliko stabala i konačno se zaustavio.

Komentari

Autor: Jutarnji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.