potvrđeno

Vozaču kamiona iz BiH koji je skrivio nesreću kod Dugog Sela određen pritvor

PXL_251122_97087634 (1)
Sudar automobila, autobusa i kamiona na autocesti A3 u smjeru Slavonije / FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

U nesreći je poginula 73-godišnja putnica, a teže ozlijeđena 44-godišnja vozačica Caddyja

Zbog opasnosti od bijega jednomjesečni istražni zatvor određen je 52-godišnjem državljaninu BiH koji je prošloga petka, prebrzo vozeći autobus njemačkih registracija, na autocesti kod Dugog Sela udario u automobil, u kojemu je poginula 73-godišnja putnica, a teže ozlijeđena vozačica.

Zagrebačko Općinsko kazneno državno odvjetništvo u utorak je izvijestilo kako je ispitalo 52-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju, kojim je prouzročio smrt jedne i tešku ozljedu druge osobe.

Nakon ispitivanja, tužiteljstvo je protiv njega pokrenulo istragu, osumnjičivši ga da je, “olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći”, usljed neprilagođene brzine autobusom naletio na teretno vozilo Volkswagen Caddy, koji je prolazio istom saobraćajnom trakom i u istom smjeru, prenosi Hina.

Prilikom naleta osumnjičeni je autobusom nastavio potiskivati udareno vozilo prema unaprijed, a koje je zatim podletjelo pod teretno vozilo ispred njega.

U nesreći je poginula 73-godišnja putnica, a teže ozlijeđena 44-godišnja vozačica Caddyja.

Zagrebačko tužiteljstvo je sudiji istrage Županijskog suda predložilo da se 52-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te od ponavljanja krivičnog djela, što je i prihvaćeno po obje predložene osnove.