Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća u Hrvatskoj

“Vozili su više od 180 na sat, a onda je jedan izbacio nogu kroz prozor”

nesreća u hrvatskoj
FOTO: Čitatelj/24sata.hr

Od siline udara je motor auta izletio na drugu stranu autoceste, a mladići – od kojih ni jedan nije bio vezan – ispali su iz vozila

Policijski uviđaj koji je jučer popodne trajao satima na 228. kilometru autoceste A1 između tunela Sveti Rok i Ledenik u Hrvatskoj, a zbog saobraćajne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule, otkrio je užasne pojedinosti tragedije.

Život su izgubili 37-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji državljanin Crne Gore koji u trenutku užasa, utvrdila je policija, nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

– Prema rezultatima uviđaja i dosada prikupljenim saznanjima, sumnja se kako se saobraćajna nesreća dogodila 26. februara oko 13.10 sati na 228. kilometru autoceste A1. Desila se tako što je vozač automobila splitskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog kretanja vozilom kolničkom trakom iz smjera sjevera u smjeru juga, sišao van kolnika na makadamsku površinu koja se nalazi između dva kolnička traka.

Nakon toga se vozilom nekontrolirano vratio na kolnik da bi u zanošenju izletio ponovno van kolnika gdje je udario prednjim dijelom vozila u kamene stijene od koje se odbio i potom se tako nastavio višestruko nekontrolirano rotirati – kažu iz PU zadarske navodeći da s nadležnim zadarskim tužiteljima nastavljaju prikupljati i utvrđivati sve činjenice tragedije.

“Vozili su prebrzo, mislim da su išli preko 180 kilometara na sat”

Portalu 24sata javio se čitatelj koji je vidio taj automobil prije nesreće.

– Vraćao sam se iz Karlovca. Ti dečki su kočili ispred autobusa, divljali… Jedan je izbacio nogu kroz prozor suvozačeve strane. Ja sam se kasnije odvojio za Rijeku, a oni su produžili dalje. Vozili su prebrzo, mislim da su išli preko 180 kilometara na sat – ispričao je.

Drugi čitatelj zatekao se tamo nakon nesreće.

– Dvoje ljudi je ležalo na cesti. Bilo je strašno, to nam se sve odigralo pred očima. Mislim da su jednoga i oživljavali – ispričao je očevidac.