Zagreb

Vozio napušen i napravio haos na cesti: Krenuo sam za Sarajevo

nesreca zagreb cropix333

26-godišnji vozač je na potezu od gotovo pet kilometara vozio u suprotnom smjeru, polukružno se okretao preko pune linije, sudario se s tri auta…

Sedam mjeseci od divljanja po zagrebačkoj Ilici te Aleji Bologna, kada je izazvao totalnu pometnju i skrivio nekoliko sudara pritom povrijedivši tri osobe, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 26-godišnjem vozaču izrečeno je šest mjeseci psihijatrijskog liječenja, piše Jutarnji.hr.

Mladiću koji je nesreću skrivio u stanju shizofrenije i s THC-om u krvi i urinu mjera prisilnog smještaja produživat će se koliko bude potrebno, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, bit će deportiran u BiH u neku psihijatrijsku ustanovu.

Nesreću je napravio u Opel Astri koju je unajmio u rent-a-caru uz obrazloženje da ide na “godišnji u Hrvatsku i Grčku”.

– Nisam došao u Zagreb skriviti nesreću. Do nje nije trebalo doći, ali mi se od konzumiranja marihuane pričinjavalo. Tu noć sam popušio joint, dva, tri. U Velikoj Gorici sam prvo posjetio prijateljicu. Na kraju me policija otjerala da napustim RH u roku od dva sata. Krenuo sam za Sarajevo, završio u Sloveniji pa sam se vraćao kroz Zagreb. Sjećam se haosa na cesti i prevrtanja. Izbjegao sam jedan auto, ali drugi nisam. Nakon sudara auto se zapušio, a ja sam se uplašio, izašao i otrčao prema pruzi. Bio sam na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Na ulicama se nisam snašao, a dobar sam vozač – pravdao je svoje pogrešne poteze vozač.

Kobnog dana, 26-godišnji vozač je na potezu od gotovo pet kilometara vozio u suprotnom smjeru, polukružno se okretao preko pune linije, sudario se s tri auta…

A kad mu se auto zapalio, istrčao je iz njega unatoč povredama i nastavio bježati. Vozač Dubravko H. (54), s kojim se frontalno sudario pri brzini od 112 km/h, i dalje je u bolnici te je stopostotni invalid, oduzetih udova i hrani se na sondu.