Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Vraća li se Berlusconi na vlast u Italiji?

08/11/2017

Logika nalaže da, u svijetu u kojem se sve više otvoreno govori o seksualnom nasilju poznatih, osobe poput Silvio Berlusconija koji je svojevremeno priređivao orgije s mladim ženama i o tome govorio u javnosti, nemaju šanse za političko uskrsnuće, piše Reuters.

Ali, u talijanskoj politici nikada nije bilo previše logike. U ponedjeljak je desničarski blok bivšeg premijera ostvario veliku pobjedu na izborima Siciliji.

– Berlusconi je živ – naslov je u novinama La Verita, dok je Corriere della Sera objavio karikaturu na kojoj Berlusconi uskrsava iz smrtne postelje kao Lazar u Novom zavjetu.

Berlusconi je snažno pomagao i promovirao pobjedu na Siciliji, a mnogi analitičari ističu ovu pobjedu na izborima kao najavu povratka 81-godišnjeg tajkuna na vlast.

Dok u Velikoj Britaniji ministar podnosi ostavku zbog skandala sa seksualnim uznemiravanjem novinarke, Berlusconi je kao premijer organizirao zloglasne Bunga Bunga zabave u svojim rezidencijama u Italiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.