Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija na proteste

Vučić i Vučićev nasljednik se oglasili nakon jučerašnjih protesta “Srbija protiv nasilja”

vucic vucevic
FOTO: Twitter
Vučević i Vučić se oglasili nakon jučerašnjih masovnih protesta u Beogradu

Vučević koji je i ministar odbrane, dodao je da “neće biti nikakvog ‘Majdana u Beogradu’ niti krvi po ulicama”

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da će građani Srbije vlast dobijati na legalnim i legitimnim izborima, a ne na ulici ili pod pritiskom bilo kojih stranih centara moći.

“Što se nekih stvari tiče, navodnih njihovih zahtjeva, odgovor je jasan i nedvosmislen – neće niko sa ulice smjenjivati ministre, niti će formirati privremenu vladu. Toga neće biti”, rekao je Vučević za list Politika, povodom protesta “Srbija protiv nasilja”.

Vučević koji je i ministar odbrane, dodao je da “neće biti nikakvog ‘Majdana u Beogradu’ niti krvi po ulicama”.

Govoreći o događanjima u SNS-u, on je naveo da će čitav proces stranačkih izbora biti zaokružen 23. junaa izborom članova glavnog odbora, predsjedništva, zamjenika predsjednika i potpredsjednika stranke.

On je istakao da će SNS “apsolutno” biti okosnica Narodnog pokreta čije je formiranje najavljeno.

“Narodni pokret će biti brana svakom pokušaju razbijanja Srbije. Predsjednik države Aleksandar Vučić je najavio da osnivanje kreće na Vidovdan. Mi ćemo biti prvi uz njega, kao lidera”, rekao je Vučević, prenosi agencija Beta.

Vučić očekivano

Aleksandar Vučić je pak u poruci na svom Instagram nalogu, očekivano, za sve optužio “vanjskog neprijatelja”, a sebe ponovo apostrofirao kao “zaštitnika države”.

„Ne ruše neki spolјa Srbiju zbog Vučića, već Vučića zbog Srbije. Za njih je važno da je Srbija što je moguće slabija. Mi moramo da radimo da Srbija bude jača, da bude snažnija“, rekao je Vučić.

Da nije bilo masovnih ubistava u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“ i Mladenovcu mogli bi da kažemo da smo najbezbjednija zemlja u Evropi, rekao je Vučić nešto kasnije novinarima.

Ljudi bliski Vučićevom SNS-u jučer su u javnost počeli gurati priču o referendumu na kojem bi se građani izjašnjavali jesu li za Vučića ili ne. Nije bilo slučajno, Vučić je danas izašao s istom pričom.

“Traže ostavku ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da bi zahtjevali moju ostavku. Onda treba da idemo na referendum o tome da li je narod zadovoljan svojim predsjednikom”, izjavio je Vučić.

Istakao je da nikada ne bi podržao smjenu ministra policije Bratislava Gašića.

“On je jedan od najboljih od nas. Niko u svijetu ne bi optužio policiju i državno rukovodstvo zbog masovnih ubistava. To će ući u istoriju beščašća”, usvrdio je Vučić.