Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije

Vučić javio da neće u Zagreb: Tamo se na mene vrši “medijska haranga”

aleksandar vucic 55

Aleksandar Vučić je Daulu u pismu zahvalio na pozivu da se obrati Kongresu 20. novembra u Zagrebu, na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić obavijestio je predsjednika Evropske narodne stranke (ENP) Josepha Daula da neće ići u Zagreb, gde će se 20. i 21. novembra održati kongres ENP-a.

Aleksandar Vučić je Daulu u pismu zahvalio na pozivu da se obrati Kongresu 20. novembra u Zagrebu, na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a, prenijela je Radiotelevizija Srbije.

Rekao je da je pripremio “ozbiljnu analizu događanja u regiji, ali da poslednjih nedelja traje “prava medijska haranga” u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovoga dolaska.

-Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima- naveo je Vučić.

Kazao je da nije “nimalo strašljiv” i da je mnogo puta odolijevao takvim napadima i odgovarao na organizirane napade.

-Također, nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donijelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji dio politike koju predstavljam, a to je pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti- rekao je Vučić i dodao kako ni na koji način ne želi da utječe na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj.

Zbog svega toga, istknuo je, neće prisustvovati Kongresu u Zagrebu. Smatra da time olakšava posao i Daulu.

Zamolio je da jedan od narednih važnih događaja za ENP organiziraju na području Republike Srbije.