Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić kaže da “neki u regionu Srbiji postavljaju zamku”, spominjao i Sarajevo

aleksandar-vucic

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da tu veoma dobro koordinisanu akciju protiv Srbije ne vode slučajno dijelovi Podgorice, cijela Priština i dijelovi Zagreba i Sarajeva

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obraćanja javnosti nakon sastanka sa kosovskim Srbima da je pokušao da objasni Srbima sa Kosova da “neki u regionu igraju protiv Srbije”, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukazao je da “neki u regionu” žele da Srbiju obilježe kao nekoga ko je “protiv zapadne civilizacije”, kako bi Srbiji “postavili zamku i uvukli je u sukob” koji bi ona izgubila i zauvijek bila proglašena “za takozvanu parija državu”, nakon čega bi joj bile uvedene sankcije.

Tu vrstu “klopke”, kako ju je nazvao Vučić, Srbija mora da izbjegne, “jer je bukvalno uvlače u sukobe”.

Dodao je da “tu veoma dobro koordinisanu akciju” protiv Srbije “ne vode slučajno dijelovi Podgorice, cijela Priština i dijelovi Zagreba, Sarajeva i drugih iz regiona kojima Srbija nikada nije dovoljno slaba i mala da za njih ne bi bila suviše velika i da je ne bi napadali”.

Vučić je rekao da je iz razgovora sa kosovskim Srbima “razumio” da oni u narednim danima žele da organizuju proteste i da se u to “ne miješa jer je to njihovo demokratsko pravo”.