Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić komentarisao izjavu Izetbegovića i otkrio da li će otkazati posjetu Predsjedništva BiH

izetbegovic vucic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će odgovorno analizirati izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prenosi B92.

Kako je rekao, “ne potežu se tek tako riječi rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija.”

Međutim, Vučić je dodao da neće otkazati posjetu Predsjedništva Beogradu, kao što je Sarajevo otkazalo posjetu Tomislava Nikolića, “zbog pet puta manje stvari”.

On je ukazao da je Izetbegović u intervju za Deutsche Welle iznio lični stav prema Kosovu i drugim stvarima koje se odnose na Srbiju, tako da će i to biti uzeto u obzir i u skladu sa tim i postavljena politika.

“To što neki govore da je na osnovu lažne vijesti – pa, bolje da je ostalo onako, nego ono što smo mogli da čujemo, bolje da je rekao ‘da’ – nego ‘nadam se da’, zato što je to ‘da’ moglo da bude plod objektivnih okolnosti ko zna kakvih, ali ‘nadam se da’ pokazuje lični odnos prema tome,” rekao je Vučić.

On je dodao da će primiti sve članove Predsjedništva BiH i da, naravno, neće otkazati tu posjetu.

Kako je rekao, na današnjoj sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost teme će biti i situacija u regionu sa posebnim osvrtom na BiH, razgovori u vezi sa Kosovom, kao i pitanje organizacije i reorganizacije bezbjednosnih snaga Srbije.