Globus

Predsjednik Srbije

Vučić: Kosovo će dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji

05/05/2019

Vučić je za televiziju Pink rekao da ono što je nudio nije moglo da prođe zbog, kako je rekao "strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna nego zato što nije prošlo rješenje koje “on nudi”.

Naravno, Vučić nije precizirao o kojoj ponudi je riječ, prenosi agencija Beta.

Vučić je za televiziju Pink rekao da ono što je nudio nije moglo da prođe zbog, kako je rekao “strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

Vučić je rekao i da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni prijedlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

“Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj prijedlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujte”, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj predlog o rješavanju kosovskog pitanja.

“I ja vas pitam šta je rješenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj svojoj teritoriji pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju”, rekao je Vučić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.