Predsjednik Srbije

Vučić: Lakše mi je jer sam u Tirani s Dodikom štitio interese Srbije i RS-a

vucic dodik

On je istakao da su pokrenute mnoge teme, da su se čule brojne konfrontacije, ali da je zadovoljan što su Dodik i on otvoreno govorili

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da razgovori u Tirani nisu jednostavni i da se vode u složenom okruženju, ali da mu je bilo lakše jer je zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom štito interese Srbije i Republike Srpske.

“Meni je danas bilo lakše jer sam sa Dodikom i mogli smo zajedno, leđa uz leđa da štitimo interese Srbije i RS-a i to smo činili, čini mi se na otvoreniji i relaksiraniji način nego što je to bilo ranije. Rekao sam i prije neko veče i danas, mnogi nisu naučili da ovako otvoreno, promišljeno i relaksirano govorimo o svemu”, rekao je predsjednik Srbije.

On je istakao da su pokrenute mnoge teme, da su se čule brojne konfrontacije, ali da je zadovoljan što su Dodik i on otvoreno govorili.

“Nije lak ni jednostavan dan. Jasno je da ne idemo u neke mirnije i lakše vode, ali, šta možete, nekada dođu i ta, kako bi Gojko Đogo rekao, `vunena vremena`, i gledate kako svoj narod i svoju zemlju da zaštitite”, istakao je Vučić.

On je naveo da su zvaničnici iz Prištine, valjda misleći da su u Tirani kod kuće, pokušali da govore “nećemo na Kosmetu Republiku Srpsku”, “nećemo dvije Njemačke”, “Hoćemo Ameriku”.

“I oko svega toga smo im rekli. Ne vrijedi. Možete da pozovete bilo koga. To je pitanje Srba i Albanaca. Mi to moramo da rješavamo. Nema toga ko može da natjera Srbiju da se ponaša suprotno svojim državnim i nacionalnim interesima”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je Albancima jasno poručio da ovo nije teatar i da svom narodu ne pričaju bajke o ujedinjenju.

“Biće nam sve teže, ispoljene su i brojne tenzije oko BiH. Predsjednik Dodik je štitio interese, naravno poštujući integritet zemlje iz koje dolazi, on je štitio interese Republike Srpske, i to narod u Republici Srpskoj, koji mu je dao legitimitet, treba da zna. Naše je da nastavimo da radimo”, poručio je Vučić.