Globus

Vučić: Mirna reakcija na poruke iz Srebrenice nije znak slabosti

28/06/2016

“Moja mirna reakcija na poruke iz Srebrenice nije znak slabosti, već znak promišljene politike, jer su za napredak Srbije potrebni stabilnost i mir u regiji”, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u razgovoru s novinarima, rekao da je to jučer nastojao objasniti i odanim prijateljima, prijateljima iz stranke, koji su smatrali da je trebao oštrije reagirati na poruke da je nepoželjan na komemoraciji u Srebrenici, javio je Tanjug.

“Pokušao sam s njima razgovarati, objasniti im da nije naša slabost u tome što ne odgovaramo na tuđe ružne geste, nekada i nepristojne, nekada i na primitivne napade iz pojedinih sredina u regiji, već je u tome naša snaga”, rekao je Vučić, istaknuvši da je Srbiji potrebna stabilnost, kako bi osigurala veći rast i napredak.

Durakovićevu izjavu da su u Srebrenici nepoželjni oni koji ne priznaju genocid, prokomentirao je i zastupnik u srbijanskom parlamentu Muamer Zukorlić.

“Duraković je jedan veoma fin i tolerantan čovjek i ta njegova izjava je sigurno produkt njegove procjene stanja na terenu, okolnosti, izvjesnih napetosti, ambijenta, koji vjerojatno nije prikladan za nešto tako”, rekao je Zukorlić Tanjugu.

Komentari