Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Moja pobjeda je čista kao suza

vucic pobjeda

Predsjednički kandidat Aleksandar Vučić objavio je večeras pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji, navodeći da je za njega glasalo više od dva miliona birača.

“Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno povjerenje i od tri miliona i 700.000 ljudi, konačna procjena je da smo dobili oko dva miliona i 35.000 glasova”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sjedištu stranke, u prvom obraćanju po zatvaranju birališta.

On je istaknuo da je dobio 12 posto, odnosno oko 430.000 glasova više nego svi drugi kandidati zajedno.

“Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kojem smjeru Srbija želi ići, važno je da je pobjeda čista kao suza i da nije mala razlika”, rekao je Vučić te zahvalio građanima Srbije na glasovanju, javlja Tanjug.

Na 16,84 posto obrađenih biračkih mjesta Aleksandar Vučić osvojio je 59,89 posto glasova, odnosno 203.892 glasa, pokazali prvi preliminarni rezultati koje je priopćila Republička izborna komisija na konferenciji za novinare.

Saša Janković osvojio je 13,12 posto glasova, Luka Maksimović 8,37 posto, Vuk Jeremić 5,21 posto, Vojislav Šešelj 4,36 posto.