Vučić na Kosovu: Nama će biti teško da napravimo bilo kakav sporazum

vucic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na brani Gazivode da vjeruje da će za pronalazak rješenja za Kosovo i Metohiju biti potrebno još dugo vremena, ali da Srbija neće prihvatiti rješenje iz 2008. godine koje se odnosi na proglašenje nezavisnosti Kosova.

“Nama će biti teško da napravimo bilo kakav sporazum, ali Srbija neće prihvatiti rješenje iz 2008. godine /proglašenje nezavinosti Kosova/ niti će Srbi južno od Ibra živjeti lošije, već znatno bolje”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da na Kosovo nije došao da bi pravio probleme, već da prenese poruku mira.

On je napomenuo da je Srbija uložila sto miliona dinara u revitalizaciju brane Gazivode i još toliko u izgradnju Centra za ekologiju i razvoj sporta, kao i da je pripremila akcione planove razvoja za sve opštine na sjeveru Kosova.

Vučić je ponovio poruku Srbima koji žive južno od Ibra da nemaju razloga za strah već da moraju vjerovati da će u budućnosti živjeti mnogo bolje.

Predsjednik Srbije će poslije obilaska Gazivoda posjetiti jednu srpsku porodicu u selu Postenje i poljoprivrednu školu u Lesku, a potom će se Leposaviću obratiti učesnicima Biznis foruma.

Prvi dan posjete Kosovu i Metohiji Vučić će završiti sastanakom sa predstavnicima svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji.

Za vrijeme Vučićeve posjete na stubovima javne rasvjete na brani Gazivode i u svim ostalim mjestima na sjeveru Kosmeta istaknute su zastave Srbije.

Konvoj sa predsjednikom Srbije obezbjeđuju pripadnici Kosovske policijske službe.