Globus

Beogradski mediji

Vučić najavio bolju opskrbu robom prodavnice na sjeveru Kosova

07/07/2019

Zbog problema u opskrbi osnovnim životnim namirnicama Eparhija raško-prizrenska je na sjeveru Kosova otvorila i humanitarne punktove

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u nedjelju da će Srbija u narednih dan ili dva uspjeti dodatno opskrbiti robom široke potrošnje prodavnice na Kosovu.

Kako je rekao, to nije uvijek lako i jednostavno, ali vjeruje da će Srbija osigurati, ne samo da tamo ljudi ne budu gladni i žedni, već da imaju normalan i pristojan život, prenose beogradski mediji.

Podsjećamo, objekti na sjeveru Kosova zatvoreni su početkom ovog tjedna zbog taksi koje je Priština uvela na proizvode iz Srbije.

U nedjelju su se trgovine na sjeveru Kosova, prema riječima nekih vlasnika tih objekata i građana sjeverne Mitrovice, malo bolje opremile srpskim proizvodima.

Zbog problema u opskrbi osnovnim životnim namirnicama, Eparhija raško-prizrenska je na sjeveru Kosova otvorila i humanitarne punktove gde najugroženije obitelji mogu da dobiju osnovne životne namirnice.

Građani i vlasnici tamošnjih trgovina smatraju da je najbolje rješenje da se Priština i Beograd slože, jer u sadašnjoj situaciji svi gube.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.